Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mikromobilitás az elektromobilitásban?

Sugár István
Mikromobilitás az elektromobilitásban?
Mi is az a mikromobilitás?

 

Mi is az a mikromobilitás? Városainkban a terjedő elektromos autók és új költséghatékony közlekedési gondolkodás, különböző környezetvédelmi normáknak való megfelelés miatt egyre elterjedtebbek a mikromobolilitási eszközök és ezek felé való nyitás. Mikromobilitási eszközök: kerékpár, elektromos kerékpár, roller, elektromos roller, gördeszka, hoverboard, stb. vagyis minden ami az utolsó km megtételére alkalmas.

 A mikromobilitási eszközök nagyon nagy előnye, hogyha az ember A-ból B-be akar menni, akkor A ponton felszáll rá és B pontba száll le és nem a legközelebbi parkolóhelyen, elektromos autó töltőoszlopnál, busz-, villamos-, metró-,hév-megállónál. Ezeket a távolságokat hívjuk utolsó kilométereknek.

 Az elektromobilitás (akkumulátor technológia) fejlődésével ezek az elektromos meghajtású eszközök, már nem csak az utolsó km-ek megtételére alkalmasak, hanem nagyvárosokon belüli közlekedést tudnak hatótávban. És ugye innentől, hogy elektromos meghajtású mikromobilitási eszközökről beszélünk már össze is kapcsoltuk őket.

Tartalomhoz tartozó címkék: Mikromobilitás Utolsó kilóméter